Announcements    |   Account     |    Guide     |     GoonZu    |     Downloads    |    Item Mall    |     G Coin
Luminary Forum
Search | Statistics | User Listing Forums | Calendars | Language
You are logged in as a guest. ( logon | register )

Sticky How to Fix ijji Luminary Client from not opening *Updated 12/22/11*
Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 ... >
Now viewing page 1 [25 messages per page]
View previous thread :: View next thread
   Feedback & Tech Support -> McCoy's Technical SupportMessage format
 
WeSt
Posted 3/23/2010 3:16 PM (#108471)
Subject: How to Fix ijji Luminary Client from not opening *Updated 12/22/11*



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
THESE INSTRUCTIONS ARE NO LONGER NEEDED WITH THE NEW IJJI CLIENT http://www2.ijji.com/downloads.nhn ALL WORKS FINE IF YOU STILL WISH TO USE THE OLD IJJI CLIENT AND A UPDATED NDOORS CLIENT THESE INSTRUCTIONS WILL STILL WORK.

Okay so you press game start and nothing happens right? well here's the solution on what to do to fix it.(this might also work for when you get a pop up and it says GoonZu Patch Client Has Stopped Working)

Also Please read carefully if you don't do a certain step correctly it won't work.

(Side note #1 from my experience it is required to have both clients installed but it seems to work for those who are getting error messages once you launch the game.) if you don't want to use both clients go follow Framptons instructions(here: http://luminary.ndoorsgames.com/center/forum/forums/thread-view.asp...).

I recommend this client for ndoors users, I also now recommend this client to update the ijji client with since there's a new Global GoonZu v643 Client and it's not a Hoga Client anymore http://luminary.ndoorsgames.com/center/guide/howstart_install.asp just press express download

Do This Before Anything Else download and install the ndoors client and if you can patch that completely and launch it fine then read below on how to get the ijji client to work.

(Side note #2 after every patch from now on you'll have to copy the files from the ndoors client over to the ijji client also make sure when there's a new patch that you just update the ndoors client since that is the only client that needs to be updated or the ijji client will be messed up after every patch REMEMBER make sure to copy the ndoors files over to the ijji client after every patch.)

(READ THIS BEFORE GOING TO THE INSTRUCTIONS, MAKE SURE TO HAVE REACTOR CLOSED WHEN REPLACING AND MAKING THE SERVERIP.DAT FILE READ ONLY OR IT WON'T WORK HAVING REACTOR OPEN WILL CORRUPT THE FILE BEFORE YOU EVEN PRESS GAME START ALSO IF THIS JUST STARTED HAPPENING YOU'LL NEED TO REPLACE YOUR CURRENT SERVERIP.DAT FILE BECAUSE IT'S PROBABLY ALREADY CORRUPTED)

Okay how to get the ijji client to work is pretty simple.

First: You need to download both clients and install them.
I recommend using the ijji website for the ijji client http://www2.ijji.com/downloads.nhn
All ijji client download links should be now v654

Second: Now after you have the ijji client installed you'll want to go to C:\ijji\ENGLISH\Luminary and make the file serverip.dat in there read only you do this by right clicking the file and going to properties and check read only(That's how it should work for xp, vista and 7).

Third: You should be able to patch the ndoors client now and copy the files over to ijji client and be able to play after doing that by either using the direct link http://channel.ijji.com/uicomponents/prelaunch.nhn?gameid=uc_lumina... or reactor since I've tried both and both work fine for me.

*Side note #3 the direct link doesn't work for everyone and in order to use the direct link you need to be signed into ijji.com and have this installed as well http://www.ijji.com/common/activexInstall.nhn?msie=true&windows=tru... (works best in Internet Explorer)*

If you have any questions or concerns PM me and I'll be glad to help.

Thanks to danr14 from the luminary HQ forum for figuring this out. (site doesn't exist anymore)

I added the serverip.dat just in case yours is already messed up(at the very bottom), and btw you still have to make it READ ONLY yourself after you download it.


Picture Guide added Thanks to Spazzlings.








Serverip.dat file link here (incase you can't download the one that's attached here):
http://www.multiupload.com/VQI928BYJI
http://www.mediafire.com/?doreray9gzsezub


Edited by WeSt 12/22/2011 8:09 PM




Attachments
----------------
Attachments serverip.dat (0KB - 57 downloads)
Top of the page Bottom of the page
Cypher_22
Posted 3/23/2010 11:30 PM (#108549 - in reply to #108471)
Subject: RE: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all


Regular

Posts: 65
2525
This method works, i use it with a little variation; instead of using a special serverip.dat file, i use the serverip.dat from the ndoor folder and it is able to run smoothly. I have no idea why it works though, found this method by accident. (i use window 7 and reactor)
Top of the page Bottom of the page
wilbur
Posted 3/24/2010 10:18 PM (#108799 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Expert

Posts: 1262
10001001002525
still doesnt work for me =i run windows 7, and when i click on the d-link, in the task manager>processes tab, a program opens called WerFault.exe, which is the error reporting program originally for vista, but was such a huge "success" that they decided to use it in windows 7.. I dont understand this anymore, and Amnethyst and i (owner of luminaryhq.gotdns.com) spent over 4 hours total trying to fix this.. since i havent been able to play on IJJI for over 6 months, i made a NDOORS character, that is more than 10x better than my IJJI character.. Ever since i switched to NDOORS, i havent had one single problem with my gameplay

So my advice to those of you who are still having this problem, make a new character on NDOORS, because that is all the previous GMs told me, and the support team told me to do; just start over.
Top of the page Bottom of the page
Interpid
Posted 3/25/2010 3:17 PM (#108914 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Extreme Veteran

Posts: 421
100100100100
yay this fixed the problem, ty for the person that figured it out :D

Edit: here are some pics :D




Hope this helps some people that don't know o.o

Edited by Interpid 3/25/2010 3:28 PM
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 3/31/2010 12:11 PM (#109788 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
a little update if you change the serverip,dat file right away you don't have to install the ndoors client nor copy and update that client first since the ijji one will do all that just fine either through the direct link or through the reactor. and those people who have log in loop from reactor all you have to do is sign on at luminary.ijji.com and press game start there and the reactor will load normally.
Top of the page Bottom of the page
bowsofhell
Posted 4/1/2010 12:45 AM (#109893 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all


Extreme Veteran

Posts: 348
10010010025
EDIT:Nvm,It was a patch after all,though it took it alot of time to load...1 hour for the yellow bar to be seen

Edited by bowsofhell 4/1/2010 1:00 AM
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 4/1/2010 1:25 AM (#109905 - in reply to #109893)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
there is maintenance atm just so you know. lol
Top of the page Bottom of the page
lano
Posted 4/1/2010 10:33 AM (#110048 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Veteran

Posts: 288
100100252525
Location: far far away!!
worked for me thx!!
Top of the page Bottom of the page
iJohn
Posted 4/4/2010 4:50 PM (#110737 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all


New User

Posts: 2
0
Wow I get it to patch, and I get an error?..
One problem after another. Been like a year since this problem started and my stuff in my warehouses are dead and gone.
http://i40.tinypic.com/343mb7b.jpg

Edited by iJohn 4/4/2010 7:40 PM
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 4/4/2010 8:43 PM (#110756 - in reply to #110737)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
okay that error means you're missing files so best thing to do is download the ndoors client install that and update that one to v580 and copy all those files into the ijji one(except for the serverip.dat file), if that doesn't work than you can try uninstalling completely and try repatching again.

Edited by WeSt 4/4/2010 8:44 PM
Top of the page Bottom of the page
iJohn
Posted 4/5/2010 3:59 PM (#110876 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all


New User

Posts: 2
0
Thanks WeSt, I finally was able to log on after about a year.. I lost almost everything..... sigh. Wish they would compensate everyone's troubles somehow.
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 4/6/2010 7:00 PM (#111048 - in reply to #110876)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
np hopefully this will help a lot more players.
Top of the page Bottom of the page
Yachtmai
Posted 4/6/2010 9:18 PM (#111065 - in reply to #108471)
Subject: RE: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all


Extreme Veteran

Posts: 321
100100100
I declare this thread AMAZING..... only change i had to do was copy EVERY single file and it worked perfectly.
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 4/6/2010 10:39 PM (#111069 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
you probably had to copy every single file because your serverip.dat file was already messed up as to where it was changed and said DNS error instead of actually having the server ip address thus if you made it read only it wouldn't work that's what I attached the serverip.dat file here.
Top of the page Bottom of the page
Yachtmai
Posted 4/6/2010 10:53 PM (#111071 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all


Extreme Veteran

Posts: 321
100100100
the problem i had was the patch would open and instead a window popped up forcing to to shut down blah blah blah, windows comes up with an error saying it was the DEP, but anywho using the ndoors serverip.dat worked for me. Great job with this.
Top of the page Bottom of the page
jhhssuu
Posted 4/8/2010 7:06 AM (#111278 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all


Veteran

Posts: 229
10010025
so if i try this serverip thing, do I just not copy it and it will make a file for itself in the ijji folder?
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 4/8/2010 12:46 PM (#111305 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
the one I have up there for download is just incase your serverip.dat file is already messed up, if it isn't than continue with the other steps.
Top of the page Bottom of the page
Andreaab01
Posted 4/22/2010 10:21 AM (#113290 - in reply to #108471)
Subject: RE: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all


Member

Posts: 31
25
I try use this solution but no work for me I try some times
is about 1 year I can't play in my account ijji
my problem is :
no load patch , I try with link and load white pag but no patch and reactor , when click start game no load patch
plz anyone help me >.<

Edited by Andreaab01 4/22/2010 10:24 AM
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 4/22/2010 3:00 PM (#113309 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
did you make the serverip.dat read only? and btw if you're getting the white screen for reactor you should use the old launching way.

log into ijji.com and then use this url http://channel.ijji.com/uicomponents/prelaunch.nhn?gameid=uc_lumina... to launch the luminary client patch

Edited by WeSt 4/22/2010 3:01 PM
Top of the page Bottom of the page
Andreaab01
Posted 4/23/2010 7:32 AM (#113414 - in reply to #108471)
Subject: RE: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all


Member

Posts: 31
25
ty for help WEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
I can work again !!!!!!!!!!!!!!!
I'm super happy I try your solution some times and now I can work
ty for all
u are number 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 4/23/2010 11:57 AM (#113449 - in reply to #113414)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
np glad to be of help ^^
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 4/30/2010 6:19 PM (#114693 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
bumping for someone.
Top of the page Bottom of the page
wellain'tthatspecial
Posted 5/1/2010 1:35 PM (#114817 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Expert

Posts: 1553
10005002525
Location: 4400 miles from home <3
Ok here is where I am up to:

Successfully completed the re download of ijji luminary. And able to get onto my ndoors char via the GoonZuRun.exe file which patched from v540 to v583.
Now trying to access through the ijji prelauncher shortcut, I get the following error message.



Any pearls of wisdom?

Thanks
Top of the page Bottom of the page
WeSt
Posted 5/1/2010 1:48 PM (#114819 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Elite Veteran

Posts: 633
50010025
Location: Minnesota
try installing this http://www.ijji.com/common/activexInstall.nhn?msie=true&windows=tru...
Top of the page Bottom of the page
wellain'tthatspecial
Posted 5/1/2010 3:03 PM (#114839 - in reply to #108471)
Subject: Re: How to Fix ijji Luminary Client from not opening at all



Expert

Posts: 1553
10005002525
Location: 4400 miles from home <3
Thank you WeSt I'm on at last
Top of the page Bottom of the page
Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 ... >
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

(Delete all cookies set by this site)